docenten

Kreatief Danscentrum Leiderdorp

Docenten

 

Kreatief Danscentrum bewijst hoe klein groots kan zijn. Onze balletschool is kleinschalig en persoonlijk. Met ons team werken we enthousiast en intensief samen. Dans en theater is onze passie en die liefde willen we graag delen met onze leerlingen. Ben jij ook stapelgek op dansen, dan zorgen we er samen voor dat elke les een feestje wordt!

 

van links naar rechts: Ellis van Evert, Margriet de Jong en Leontine Berix

Margriet de Jong

Na haar klassieke balletopleiding aan de dansacademie van Peter Leoneff in Den Haag vervolgde Margriet haar opleiding in Washington DC en New York. Daar volgde ze lessen van o.a. Matt Mattox en Lynn Simonson, grondleggers van de moderne jazz dans. In Keulen specialiseerde zij zich bij Gisela Peters-Rohse in kinderdans.


Ellis van Evert

Ellis begon als jong meisje met dansen bij Kreatief Danscentrum. Ze is afgestudeerd HBO-dansdocent aan de Scapino Dansacademie in Amsterdam. Direct na haar opleiding danste ze meerdere seizoenen als de witte kat Victoria in de musical Cats in Amsterdam en Parijs. Sinds 1994 is zij docente bij Kreatief Danscentrum met de specialisaties: free style jazz, dansconditie en peuterdans.


Leontine Berix

Ook Leontine zette haar eerste balletpassen in de studio van Kreatief Danscentrum. Zij vervolgde haar dansopleiding bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarna zij koos voor de HBO opleiding tot dansdocent aan de Rotterdamse Dansacademie. Leontine is gespecialiseerd in klassiek ballet, werelddans en moderne dans. Naast haar werk als dansdocente voltooide zij de HBO opleiding docent basisonderwijs (PABO).

Gastdocenten


 

Marjolein van der Meer - docent drama

Marjolein is een oud-leerling van onze balletschool. Zij volgde de theateropleiding aan de Hoge School Fontys in Tilburg, daarnaast studeerde zij filosofie.  Na haar eerste theatervoorstelling Je t’aime moi non plus is Marjolein nu in diverse theaters te zien met haar nieuwe voorstelling Teen en regisseert ze bij meerdere toneelgezelschappen. Marjolein werkt incidenteel als gastdocent op onze balletschool. Haar lessen zijn helder en concreet opgebouwd, maar vooral ook heel erg leuk, expressief en vol passie. 


Aukje van der Neut – docent zang

Als kind had Aukje grote carrièredromen: ballerina, dolfijnentrainer of juf.

Ballerina stond op nummer één. Aukje was dan ook een razend enthousiaste leerling op onze balletschool. In groep acht ging Aukje op saxofoon les. Op de middelbare school kwam zij er al snel achter dat muziek niet alleen haar lievelingsvak was, maar dat zij daarvoor ook de hoogste cijfers haalde. Ook  het ‘juf-zijn’ was een uitdaging. De keus was makkelijk gemaakt: ‘Ik word muziekdocent’. Na de vooropleiding aan het Conservatorium te Utrecht voltooide zij daar de vierjarige opleiding voor docent muziek met als hoofdinstrument ‘zang’. Aukje geeft sinds oktober 2013 les bij Zanghuis206, daarnaast is zij muziekdocent op het Da Vinci college in Leiden.

Komend seizoen zal Aukje met ons zangkoor de muziek instuderen voor onze eindvoorstelling Colombina en de doge-ring.


Saskia van Herwijnen – docent werelddans en modern

Dansexpressie, moderne dans en werelddans zijn de passies van Saskia. Zij studeerde als dansdocente (werelddans en dansexpressie) af aan de Fontys - Hogeschool voor de kunsten in Tilburg en koos voor de specialisatie moderne dans aan de Rotterdamse Dansacademie - Codarts. Saskia werkte eerder van 2004 tot 2012 op onze balletschool. Inmiddels is zij de trotse moeder van drie prachtige kinderen. Een druk leven dat zij combineert met zoveel mogelijk dans. Zo werkt ze als vakdocent dans op de Montessorischool Leidschenveen waar zij alle groepen lesgeeft in dansexpressie, eigentijdse dansvormen en werelddans. Saskia geeft incidenteel een masterclass moderne dans voor gevorderden op onze balletschool. Afgelopen najaar gaf Saskia werelddans en modern tijdens het zwangerschapsverlof van Leontine. 

Rodger Jansen - docent klassiek ballet

Begon met ballet op 12-jarige leeftijd bij Margriet de Jong en was direct gegrepen door de dans. Hij vervolgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Deed vervolgens samen met 500 dansers van internationaal niveau auditie bij Het Nationale Ballet en kreeg als een van de weinige auditeurs een contract als aspirant. Klom al snel op tot Grand Sujet en danste bijna 15 jaar prachtige rollen op de Nederlandse en Internationale podia. Inspirerende choreografen zoals Hans van Manen, Krzystof Pastor, Rudi van Dantzig en Toer van Schaik waren zijn mentor. In balletten van George Balanchine en de avondvullende klassiekers was Rodger een belangrijke danser voor Het Nationale Ballet. Als afsluiting van zijn carrière verhuisde hij naar Parijs, waar hij danste bij het beroemde cabaretgezelschap op de Champs Elysees; Lido de Paris. Rodger geeft incidenteel masterclasses klassiek ballet voor gevorderde dansers op onze balletschool. 


Marjolein van der Meer

Aukje van der Neut

Saskia van Herwijnen

Rodger Jansen

Gevarieerd cursusaanbod

Onze docenten zijn gespecialiseerd in verschillende dansvormen. Door meerdere lessen per week te volgen, werk je aan een intensieve techniektraining. Wij stimuleren dit met een aanzienlijke contributiekorting bij twee of meer lessen per week (zie cursusinformatie en lesgeld).

Kreatief Danscentrum

 

Kerklaan 13

2351 NS Leiderdorp

 

06-19371747

kreadans@outlook.com

Klassiek ballet is de basis van alle moderne dansvormen en voor jonge kinderen vaak een eerste kennismaking met klassieke muziek. Daarom is klassiek ballet op onze balletschool de start voor een fijne en waardevolle danshobby.