Dans-protocol KDC

Kreatief Danscentrum Leiderdorp

Maatregelen/protocol bij herstart ballet- en danslessen vanaf 1 juli 2020

Het door de overheid goedgekeurde Basisprotocol-Danssector hebben we gespecificeerd voor onze balletschool. De regels en maatregelen kunnen worden aangepast naar aanleiding van ervaringen uit de praktijk en nieuwe richtlijnen van het RIVM. Als we de regels in redelijkheid en met gezond verstand naleven, zorgen we er samen voor dat we veilig kunnen dansen. 


Algemeen (cursisten en docenten):


• Was vaak je handen

• Bij klachten (verkouden, niezen, koorts, hoofdpijn) blijf je thuis
• Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg
• Schud geen handen
• Houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van anderen (18 plus)
• De geldende richtlijn van het RIVM is leidend


In de zaal zijn veel mogelijkheden om op natuurlijke wijze (ramen en buitendeuren) tussen de lessen door te ventileren. Zoals gebruikelijk wordt de studio dagelijks met veel zorg schoongemaakt.


Aangepaste huisregels voor leerlingen en ouders:


1. Je komt zo mogelijk met de fiets of lopend naar de studio (bij kinderen maximaal 1 begeleider/ouder).


2. Trek thuis al je danskleding aan, dan hoef je alleen van schoenen te wisselen.


3. Ga vooraf thuis al naar de wc en was je handen.


4. Kom niet eerder dan 10 min. voor aanvang van de les via de hoofdingang naar binnen (na vertrek van de voorgaande les).


5. Als je wordt gebracht, mag je ouder/begeleider bij het brengen en halen niet mee naar binnen. Zij/hij moet op het pleintje voor de balletschool wachten en afstand houden van anderen. Alleen bij de cursussen peuterdans en kleuterballet (kleine lesgroepjes) mag één van de ouders mee naar binnen. Ook zij houden zich zoveel mogelijk aan de 1,5 meter afstand regel. 

6. Bij binnenkomst word je bij de hoofdingang opgevangen door je docent en desinfecteer je je handen met de daarvoor aanwezige desinfectiegel en/of schoonmaakdoekjes. Je docent checkt vooraf of er klachten zijn (verkouden, niezen. koorts, hoofdpijn).


7. Hang je jas zelf aan de kapstok in de kleedkamer en trek je balletschoenen aan (buitenschoenen onder de banken zetten). Je wacht bij de deur van de zaal tot de docent je binnenlaat (de docent doet zelf de deur van de zaal open en dicht).


8. Na je les verlaat je de studio via de nooduitgang in de hal. De jongste leerlingen worden na afloop door de docent naar hun ouders gebracht. Hun ouders zorgen ervoor om op tijd (op het pleintje voor de balletschool: 1,5 m. afstand) aanwezig te zijn om hun dochter/zoon op te halen.

9. Op de balletbarre zijn met stippen de 1,5 m. afstand aangegeven.


10. Na de les worden gebruikte materialen (o.a. barre) en deurknoppen door de docent en/of leerlingen schoongemaakt.


11. Ben je ouder dan 17 jaar, dan vragen we je om zoveel mogelijk de 1,5 m. afstand in acht te nemen.


12. Om de 1,5 meter afstand voor personen vanaf 18 jaar te kunnen waarborgen worden de lesplannen aangepast. Op basis daarvan wordt het maximaal aantal personen dat op de dansvloer aanwezig mag zijn vastgesteld. 


13. Waardevolle bezittingen, bidons en oefenmatjes leg je tijdens de les in de kostuumberging op de bank. Gebruik alleen je eigen bidon en/of
oefenmat (indien van toepassing).


14. We vieren de verjaardagen van de kinderen met vrolijke muziek en dans maar (tijdelijk) zonder traktaties.


15. Er mag maar één leerling tegelijk gebruik maken van het toilet. Na toiletgebruik goed je handen wassen.